Latinović: Incko je Šmitu ostavio veliku hipoteku i teret (Video)

Latinović: Incko je Šmitu ostavio veliku hipoteku i teret (Video)

Neshvatljivo je da Incko nakon završetka mandata donosi takvu vrstu odluke i ostavlja veliku hipoteku i teret čovjeku koji dolazi iza tebe, izjavio je za BHT1 Uživo Zoran Latinović, generalni sekretar  SDS-a komentirajući nametnutu odluku bivšeg visokog predstavnika kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. 

Latinović je istaknuo da je su za rad i opstanak Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) odgovorne su vladajuće elite „koje nisu učinile ništa konkretno da se usvoje uslovi 5 + 2 za gašenje OHR-a“.

„Bez njihovih ispunjavanja Kancelarija se neće zatvoriti“, kazao je Latinović.

Osvrnuo se na sinoćnju sjednicu Savjeta bezbjednosti UN-a.

 „Ne možemo se oteti utisku da ista meta, isto odstojanje ostaju i dalje.  Ono što nas treba ohrabriti je snažna poruka Savjeta bezbjednosti da snage EUFOR-a ostaju narednih 12 mjeseci u Bosni i Hercegovini. Snažna je to  poruka svima onima koji prizivaju ratne sukobe na ovim prostorima“, poručio je generalni sekretar SDS-a.  

Nametnuta odluka Valentina Incka, dodao je, dodatno je usložnila odnose u zemlji a „danas se ne nazire način kako izaći iz problema“.

„SDS, pogotovo predsjednik Mirko Šarović, poziva najodgovornije faktore u Bosni i Hercegovini da sjednu i da nađu konačno rješenje. Koliko god ova  kriza bude trajala duže, to će prouzrokovati veću štetu za građane koji i nisu u fokusu interesa vladajućih elita“, smatra Latinović, koji ističe da je ova jesen najburnija u Bosni i Hercegovni od Dejtona.

„ Prvi smo po smrtnosti u svijetu smrtnosti u svijetu  i Evropi od posljedica koronavirusa, zadnji na Zapadnom Balkanu po ispunjenosti uslova za članstvo u EU. To nisu nimalo ohrabrujuće vijesti. Čak se i zvecka oružjem“, poručio je.

BHT

CATEGORIES
Share This