Кrajnje je vrijeme da nam Dodik saopšti koje je zaista zadnje slovo njegovog prezimena

Кrajnje je vrijeme da nam Dodik saopšti koje je zaista zadnje slovo njegovog prezimena

„Kakva poražavajuća i ponizna kvalifikacija lažnog predsjednika Republike u svakom pogledu. Кrajnje je vrijeme da nam Dodik saopšti koje je zaista zadnje slovo njegovog prezimena jer je previše vidljivo koliko se taj čovjek otvoreno stavlja u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa“, navodi Govedarica…

Tužna i nesrećna je naša kolektivna istina povodom jučerašnje posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića gradu Derventi i načina na koji je Milorad Dodik pokušao da opravda i relativizuje taj događaj na kojem je hrvatski predsjednik odlikovao 103. brigadu HVO, kaže šef poslaničkog kluba SDS u NSRS Vukota Govedarica.

Govedarica, u objavi na fejsbuk profilu, smatra da je Dodik vrlo perfidno izbjegao da kaže da je riječ o agresorskoj vojnoj formaciji Republike Hrvatske pa je iskoristio priliku da 103. brigadu  Hrvatskog vijeća odbrane koja je počinila zločine u Posavini nazove gubitničkom.

„Kakva poražavajuća i ponizna kvalifikacija lažnog predsjednika Republike u svakom pogledu. Кrajnje je vrijeme da nam Dodik saopšti koje je zaista zadnje slovo njegovog prezimena jer je previše vidljivo koliko se taj čovjek otvoreno stavlja u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa“, navodi Govedarica i dodaje:

„Dodikova teorija kako je istorija Srba i Hrvata veoma teška i kako će trebati godine truda da bi se premostile razlike je neviđena podvala srpskom narodu. Nije riječ o kako on kaže teškoj istoriji oba naroda već samo jednog i to srpskog „gospodine sa pogrešnim slovom“.
Pavelić je NDH pravio po principu trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti a trećinu protjerati a ne neko od Srba. Dok su Srbi strijeljani stotinu za jednog, zvanična hrvatska država je od Jasenovca do Jadovna zvjerski pobila 750 hiljada Srba. Dok su Srbi spašavali američke pilote, njemački vojnici su se zgražavali nad pokoljima koji su činjeni nad Srbima u toj državi zla i užasa.

Dok su srpski patrijarh Dožić i ostale vladike tamničeni i ubijani, hrvatski nadbiskup Stepinac je sa svojim biskupima blagosiljao dželate za dom spremne i sa jedne i sa druge strane Save.  I poslije svega neprihvatljivo je da nam bilo ko drži lekcije o srpsko-hrvatskim odnosima u kojima želi da nas izjednači u svakom pogledu što je apsolutno neprihvatljivo i nemoguće“.

Neko, kaže on, ko ne poznaje tu vrstu odnosa a vidi šta Dodik govori zaključiće da Srbi i Hrvati moraju jedni drugima da se izvinjavaju i za Oluju i Bljesak i Maestral.

„Na ovakav način otvorena srpsko-hrvatska pitanja mogu se samo riješiti na štetu Srba. Na žalost takvu političku pamet imali smo i poslije drugog svjetskog rata pa je Кrcunu trebalo dvije decenije da shvati ko je Broz dok to neki nisu shvatili ni 1990.godine. Dakle, Dodik će pustiti Milanovića da u Srpskoj dijeli ordenje HVO-u a Milanović će zabraniti Vučiću da posjeti Jasenovac i zapali svijeću srpskim žrtvama. Da podsjetim, to je onaj isti Dodik koji je predao arhivsku jasenovačku građu mimo odluke Vlade Republike Srpske u svom prvom mandatu. Je li možda u srpskom interesu to uradio?!“ konstatuje Govedarica.

Osvrćući se na susret načelnika iz Broda iz SDS, koji se sastao na jednom privatnom imanju sa Milanovićem, po njegovom povratku iz Dervente, Govedarica je naveo da je Zoran Vidić ispao naivan za razliku od dvoličnog Dodika i da je to jedan od nepromišljenijih poteza koje je vidio baveći se ovim poslom.

„Ipak, mora se čestitati Dodiku i Milanoviću na maestralnoj pakosti koju su mu napravili ali za koju Vidić mora biti odgovoran. Za razliku od Dodika koji je blagonaklon hrvatskim interesima, Vidić je napravio gaf nad gafovima. Sada je jasno da je Milanovićevo proputovanje kroz Brod bilo ciljano i sa namjerom da se amortizuje događaj u Derventi“, naveo je Govedarica.

(BN)

CATEGORIES
Share This