Kostadin Vasić iz direktorske fotelje u zatvor!

Kostadin Vasić iz direktorske fotelje u zatvor!

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Kostadin Vasić RS osuđen na 10 mjeseci zbog nanošenja teških povreda.

Kako piše Gerila, Kostadin Vasić kadar Ujedinjene srpske i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS osuđen je pravosnažno na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Istom presudom osuđen je Vasićev kum Todor Nikolić, takođe na 10 mjeseci zatvora.

U Osnovnom sudu Zvornik potvrdili su da je nakon pravosnažnosti presude, sudija izdao nalog da se izvrši kazna zatvora nad osuđenima Vasićem i Nikolićem.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Kostadin Vasić, koji je inače inarodni poslanik u NSRS, već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.

On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede.

Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo.

Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Vasić je direktorsku fotelju preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Zeljković je u međuvremenu prebjegao u Republičku upravu Civilne zaštite čiji je direktor Milan Novitović prošle godine osuđen u Osnovnom sudu u Banjaluci na uslovnu kaznu od tri mjeseca zbog ugrožavanja sigurnosti.

Naravno, s obzirom da je u RS dozvoljen otkup zatvorske kazne do jedne godine, Vasić će vjerovatno tražiti zamjenu kazne zatvora za slobodu, ako plati 15.000 maraka, javlja Gerila

Pozitivna Srpska

CATEGORIES
Share This