Komandant ruske mornarice obišao posadu potonule krstarice “Moskva” i demantovao laž zapadnih medija da su skoro svi od 510 članova  posade poginuli (VIDEO)

Komandant ruske mornarice obišao posadu potonule krstarice “Moskva” i demantovao laž zapadnih medija da su skoro svi od 510 članova posade poginuli (VIDEO)

Vijest koja se pojavila nakon potonuća krstarice “Moskva” da su skoro svi od 510 članova posade poginuli, demantovana je danas nakon što se glavnokimandujući ruske Ratne mornarice admiral Nikolaj Jevmenov sastao u Sevastropolju sa posadom potonule raketne krstarice “Moskva”.

Admiral Jevmenov je obavijestio posadu krstarice da će oficiri i mornari sa “Moskve” nastaviti da služe u mornarici.

– Tradicije gardijske raketne krstarice “Moskva” biće pažljivo očuvane i nastavljene, kao što je to oduvek bilo u Ratnoj mornarici – rekao je Jevmenov.

Podsjećamo, prema saopštenjima ruske strane, krstarica Moskva je teško oštećena detonacijom municije 13. aprila. Dan kasnije Rusi su saopštili da je brod potonuo tokom tegljenja ka luci.

– Tokom vuče krstarice “Moskva” do odredišne luke, zbog oštećenja trupa zadobijenog tokom požara od detonacije municije, brod je izgubio stabilnost. U uslovima olujnog mora, brod je potonuo – saopštili su iz vojnog resora.

Ruski mediji su takođe objavili da su svi članovi posade evakuisani.

Ukrajinski zvaničnici i mediji tvrde da je plovilo potopljeno napadom protivbrodskih raketa ukrajinske proizvodnje “Neptun”.

“Moskva” je bila raketna krstarica ruske mornarice i vodeći brod klase Projekat 1164 Atlant. Bila je vodeći brod ruske Crnomorske flote.

(Novosti)

 

CATEGORIES
Share This