“Кod jednog dijela Hrvata, negatora ustaških zločina, nikad ništa nije slučajno”

“Кod jednog dijela Hrvata, negatora ustaških zločina, nikad ništa nije slučajno”

Jelena Trivić poručila je Milanoviću da za ruku jedino može da uzme Dodika i da ga vodi gdje hoće, obzirom da se vrlo dobro razumiju i da su po Dodikovim riječima, veliki prijatelji…

– Кod jednog dijela Hrvata, negatora ustaških zločina, nikada ništa nije slučajno. Dokaz za to je i današnji sinhronizovani napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i Njagovu svetost patrijarha srpskog gospodina Porfirija od strane biskupa Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj i napada na predsjednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića- poručila je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

Ona kaže da svoju sramnu prošlost pokušavaju sakriti bezočnim lažima i manipulacijama, zamjenama teza.

-U Hrvatskoj je prije samo nekoliko dana promociju knjige, baš u vrijeme planirane posjete predsjednika Vučića Jasenovcu, imao “istoričar” koji govori da su u Jasenovcu Srbi počinili genocid nad Hrvatima!!! Tragično, sablasno, monstruozno- kaže Trivićeva i dodaje:

– Današnje pisanje biskupa o tome da je Jastrebarsko (koji je bio jedini koncentracioni logor na svijetu za djecu!!!) bilo prihvatilište u kojem su srpska, romska i jevrejska djeca liječena i pružana im je pomoć, govori sve o licemjerju dijela rimokatoličkih sveštenika, dostojnih potomaka Alojzija Stepinca i fra Miroslava Filipovića-Majstorovića, istih onih uz čiji blagoslov su ustaše izvršile genocid u Drugom svjetskom ratu.

– Zoran Milanović slijedi put svojih duhovnih otaca, on ne napada duhovnu već svjetovnu vlast Srba. Najstrašnije od svega je to što on licitira sa žrtvama najmonstruoznijeg logora Jasenovca. Govori da je 700.000 ubijenih Srba, Roma i Jevreja MIT!!! Spominje brojku od 90.000 koju kao zvaničnu možemo vidjeti i čuti u memorijalnom centru Jasenovac.

Upravo se iz ovakvih primjera vide posledice sramne predaja Jasenovačke muzejske i arhivske građe koju je izvršio Milorad Dodik!!!

Materijalni izvori se sada čuvaju duboko u depoima jer hrvatske vlasti ni dalje ne žele da se suoče sa mračnom ustaškom prošlošću, prošlošću natopljenom krvlju Srba, Roma, Jevreja i svih onih koji su se opirali takvoj vlasti. Da Milorad Dodik nije predao građu, sada bi Srbi imali argumente u svojim rukama, ovako imamo povampirene ustaše koji svoje otrovne strelice ispaljuju na sve što je srpsko- kaže ona i dodaje:

-Bilo ko, a posebno predsjednik Srbije, morao bi da ima pravo da se pokloni sjenama jasenovačkih žrtava bilo kad. Za zemlju članicu Evropske unije to bi moralo da bude potpuno normalno, ali za Hrvatsku nije.

-Još bih na kraju poručila Milanoviću da za ruku jedino može da uzme Dodika i da ga vodi gdje hoće, obzirom da se vrlo dobro razumiju i da su po Dodikovim riječima, veliki prijatelji- zaključila je Jelena Trivić.

(BN)

CATEGORIES
Share This