Koalicioni sporazum baš na Vidovdan skrnavljenje vjere!

Koalicioni sporazum baš na Vidovdan skrnavljenje vjere!

“Potpisivanje predizbornog koalicionog sporazuma između SNSD-a i stranaka koje su okupili baš na Vidovdan, praznik koji ima poseban značaj za svakog pravoslavnog Srbina i koji je ujedno i slava Vojske Republike Srpske predstavlja najnovije skrnavljenje našeg duha, vjere i tradiciju u režiji gradskog režima”, saopšteno je iz PDP.

U saopštenju se dodaje: “Kvazipatriote su se dosjetile da, po svemu sudeći, u najprljaviju političku kampanju uđu baš na ovaj veliki i sveti dan, a zanemarujući sramnu činjenicu da se od rata nijedan gradonačelnik grada u kojem SNSD vlada preko dvadeset godina nije sjetio da podigne spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske.”

“U sramnom pokušaju da ožive vidovdansku simboliku koja predstavlja i stradanje za borbu protiv porobljivača, ćute na to od toga da je Banjaluka grad u kojem se njegovi stanovnici ne mogu okupiti na glavnom gradskom trgu da izraze bilo kakvo nezadovoljstvo, a potpis na sporazum koji za cilj ima dalje vođenje grada stavili su baš oni koji su na taj način zarobili ovaj grad”, stoji u saopštenju.

Iz PDP napominju da dok viču da se Banjaluka gradi, prikrivaju činjenicu da u isto vrijeme Slovenija radi, odnosno da redove naše omladine pred slovenačkim konzulatom maskiraju kružnim tokovima koji će uskoro biti frenkventni samo ljeti i za praznike kada budu dolazili naši ljudi iz Ljubljane, Minhena, Beča, koje su oni tamo otjerali.

“Za to vrijeme kulturni gradonačelnik Radojičić ćuti na novouspostavljenu SNSD „kulturu“, da kada mnogim građanima nisu isplaćeni ni aprilski minimalci zbog zabrane rada, samo oni bliski njegovoj vladajućoj kasti mogu neograničeno da rade. Kulturni gradonačelnik Radojičić ćuti na „kulturu“ otimačine koju sprovodi stranka čiji je on potpredsjednik, a što se u svom punom mraku pokazalo pljačkom na respiratorima, pokretnom šatoru koji zovu bolnicom, famoznom podzemnom garažom UKC i tako dalje”, kaže se u saopštenju ove partije.

Iz PDP poručuju da će biće zanimljivo gledati saradnju Radojičića i njegovog protivkandidata sa prošlih izbora, Dragana Čavića, koji je tada bio simbol borbe protiv SNSD-ovog režima.

“Danas njih devet nije potpisalo koaliciju, nego nove namete i otimačine, jer zadovoljiti apetite tolikog broja stranaka i vlasti željnih pojedinaca ne bi moglo ni devet budžeta Banjaluke. Oni misle da pokazuju snagu, a prava slika je da njihove nezasite potrebe može podmiriti samo narod od kojeg su i do sada otimali”, naglašavaju u saopštenju.

“Za naš narod je pobjeda protiv brojnijeg protivnika uvijek bila slađa, pa će tako biti i 15. novembra kada Banjaluka ponovo postane slobodna”, poručuju iz PDP.

(BN)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS