Janjić: Sankcije i Srbiji! Kad kažeš Dodik, onda si rekao balkanski populista, nacista i neofašista!

Janjić: Sankcije i Srbiji! Kad kažeš Dodik, onda si rekao balkanski populista, nacista i neofašista!

Spremaju se nove sankcije; znat će se imena do kraja januara! SDA je ozbiljno shvatila ove sankcije i očekuje sankcije i u svojim krugovima! Čovićeva izjava, kad kaže da je “sedam godina hodao po sudovima i nahodao se”, jako mi je vesela!

Na konstitutivnosti ne može postojati država, samo ratovi! Mora biti “jedan čovjek – jedan glas”! Dodiku je najbolje da se drži Mitra Mirića i one pjesme o sudbini!

Pojedinačne zemlje, njih 20, uvest će pojedinačne sankcije! Među njima je i Njemačka! Amerika će pri svojim ambasadama imati specijalne savjetnike koji će pratiti primjenu sankcija! Postoji mehanizam saradnje SDA i tužilaštava zapadnog Balkana! Sada je otvoren prostor da Schmidt djeluje sa bonskim ovlaštenjima! Neće se niko moljakati; prostor je otvoren da se djeluje! Nije šega ovo što Dodik radi! Nije za potcjenjivanje što radi Čović! SDA je ozbiljno shvatila ove sankcije i očekuje sankcije i u svojim krugovima! Očekujem sankcije i prema liderima ostalih dvaju naroda! Dodik priželjkuje da samo on bude sankcionisan, jer bi sve postalo afera i sprdnja! To bi bila katastrofa i kraj Bidenove politike! Dodik je postao balkanski fenomen koji ugrožava Evropu! Razumijem reakciju Turković, jer u mnogim bilješkama ima tragova i o njoj! Njihova politika je da bude jedna crna ovca! U tom slučaju bi Dodik bio heroj i dobio izbore. Ove sankcije su gađanje u koljeno Srbije i Vučića! I ponašanje Čovića i Milanovića je iskliznulo iz normi! Zaharova ponižava Vučića! Čović je likovao i vjerovao da mu je prošla prevara sa tzv. Herceg-Bosnom, ali nije mu prošla! Dodik će otići, ali će RS ostati! Ako Dodik ovako nastavi, RS će nestati! Nisu ovo devedesete, da se šetaju neke baćuške ovuda! Bugajski je u pravu da se 26 godina ništa nije radilo!

Nije slučajno da se Srbija uvezala s Budimpeštom i Zagrebom! Revolucije su priče za malu djecu! Nema toga više! Čovićeva izjava, kad kaže da je “sedam godina hodao po sudovima i nahodao se”, jako mi je vesela! Ovaj proces će dugo trajati! Ne bi bilo ovoliko galame da političari ne znaju šta im se sprema! Ne bi Dodik onako kiselo pjevao da ne zna šta mu se sprema! Dodiku je najbolje da se drži Mitra Mirića i one pjesme o sudbini!

CATEGORIES
Share This