Ivković: Ostaćemo dosljedni Radu Radoviću, prvom predsjedniku bilećke Boračke organizacije

Ivković: Ostaćemo dosljedni Radu Radoviću, prvom predsjedniku bilećke Boračke organizacije

U temelje bilećke Boračke organizacije ugrađena su djela mnogih naših Bilećana, boraca koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Srba na ovim prostorima.

Osnivač i prvi predsjednik bilećke Boračke organizacije bio je vojvoda Rade Radović.

Članovi ove organizacije kažu da su ponosni na svog prvog predsjednika, a novoizabrani predsjednik OBO Željko Ivkovic kaže da u ovom vremenu neće biti lako ostati dosljedan jednom Radu Radoviću, ali da će uz pomoć i podršku svojih saboraca odnosno članova Boračke organizacije u tome uspjeti.

Ne sumnja u jedinstvo, jer ono je bilo neupitno i u težim vremenima.

Osvrnuo se i na svog prethodnika Veselina Vujovića, od koga je preuzeo funkciju predsjednika OBO.

„Velika mi je čast, ali još veća odgovornost preuzeti ovakvu obavezu od mog prethodnika, Veselina Vujovića, koji je na čelu bilećke Boračke organizacije bio punih osam godina.

Kada govorimo o Veselinu Vujoviću, govorimo o čovjeku koji je uprkos tome što je tri puta ranjavan u Otadžbinskom ratu, ostao na liniji sa svojim Dobrovoljcima do samog kraja, odnosno do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Govorimo o čovjeku kome su bili vredniji životi svojih saboraca od svog sopstvenog.“

Ivković je jednoglasno izabran za ovu funkciju na Skupštini OBO prije nekoliko dana. Istakao je da će  zajedno sa svojim članovima realizovati Program rada za 2023.godinu kao i da će se zalagati za jačanje i očuvanje Republike Srpske, zaštitu prava i interesa porodica poginulih i zarobljenih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

ISTOK

CATEGORIES
Share This