Gradonosni oblaci „Prointeru“ i „Kalderi“ donose 10 miliona KM

Gradonosni oblaci „Prointeru“ i „Kalderi“ donose 10 miliona KM

Protivgradna preventiva Republike Srpske“ dala je firmama „Prointer“ i „Kaldera“ posao dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite vrijedan 10,2 miliona maraka.

Konkretno, „Protivgradna preventiva“ je raspisala pomenutu nabavku, koju je podijelila na četiri lota, a prvi i ujedno najvrijedniji lot koji se odnosi na projektovanje, dogradnju i opremanje mreže automatskih protivgradnih stanica, postavljanje novih automatskih prizemnih generatora kao i dogradnju telekomunikacione mreže sa uvezivanjem u postojeći sistem protivgradne zaštite Republike Srpske dobili su „Prointer“ i „Kaldera“ koja je u većinskom vlasništvu „Prointera“,

Kada su u pitanju preostala tri lota, sva tri su dobile firme „Kaldera“ i „Braća Mićić“ iz Modriče, a odnose se na dogradnju i opremanje područnih protivgradnih centara Bijeljina, Trebinje i Nova Topola

Za pola godine šest milionskih ugovora

Ono što je interestantno je da je firma „Prointer“ od početka godine do danas od institucija i javnih preduzeća Republike Srpske i BiH dobila čak šest milionskih ugovora uključujući pomenuti od „Protivgradne preventive“.

Najvrijedniji je svakako posao koji su dobili od Poreske uprave Republike Srpske za uspostavljanje informacionog sistema za fiskalizaciiju za koji će „Prointeru“ biti iskeširano gotovo 37 miliona maraka sa PDV-om.

Olimpijski centar „Jahorina“ je za projekat vodosnabdijevanja akumulacije skijaškog centra „Igrište“ dao 5,8 miliona KM grupi ponuđača koja se sastojala od osam preduzeća od kojih je jedno bilo „Prointer“.

Od Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) su zajedno sa Agencijom „Kamir“ iz Širokog Brijega, dobili ugovor za održavanje video nadzora UIO na graničnim prelazima vrijedan 4,4 miliona KM sa obračunatim porezom.

„Šume Srpske“ su nedavno, a kako je CAPITAL i objavio,  „Prointeru“ dale gotovo 2,5 miliona KM za nabavku prenosnih printera i PDA uređaja.

Opština Bratunac je „Prointeru“ dala 1,1 milion KM za energetske usluge što je takođe jedan od milionskih ugovora koje je ova firma dobila u prvih šest mjeseci ove godine.

Napomenimo da su pobrojani samo milionski ugovori dok je „Prointer“ u ovoj godini dobio na desetine ugovora nižih iznosa od javnih preduzeća i institucija.

(Capital) Foto: Ilustracija/Capital

CATEGORIES
Share This