Gradonačelnik Gradiške portalu Micro mreža zabranio prenose iz sportske dvorane

Gradonačelnik Gradiške portalu Micro mreža zabranio prenose iz sportske dvorane

Nakon teksta o obustavljanju projekta “Sakupljanje i pročišćavanje otpadnih voda Gradiška” gradonačelnik Zoran Adžić je naredio da se Micro mreži zabrani prenos sportskih događaja u sportskoj dvorani “Arena” Gradiška uvođenjem akreditacija. Adžić je naredio i da se obustavi saradnja u emitovanju emisije “Iza linije” na Radio-televiziji Gradiška, objavio je ovaj portal.

Problem je počeo nakon što je Micro mreža prenijela vijest televizije N1, koja je objavila da “Njemačka obustavlja četiri projekta koja su trebala biti realizovana na području Republike Srpske, a koja su “teška” 105 miliona eura”, nakon čega je gradonačelnik Gradiške na 14. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška rekao da nije bilo potvrde od strane partnera u ovom projektu i o tome da je projekat zaustavljen, ako je uopšte zaustavljen.

Micro mreža se potom obratila jednom od partnera tražeći informaciju o sudbini proekta.”Kada smo dobili potvrdu da je projekat obustavljen od strane partnera iz Njemačke, istu informaciju smo objavili na našem portalu. Ovdje vrijedi naglasiti to da smo mi svjesni činjenice da Zoran Adžić, Gradska uprava i Grad Gradiška nemaju nikakve veze sa obustavom ovog projekta, te da se nadamo da će ovaj projekat što prije biti nastavljen, jer je on od interesa građana Gradiške”, navodi se u tekstu ovog portala.

Nakon objave ove informacije uslijedio je poziv gradonačelnika Adžića sa pitanjem: “Koji je vaš motiv da objavite ovu priču?””Između ostalog smo mu rekli da želimo ukazati na pogrešnu politiku aktuelne vlasti SNSD-a na republičkom nivou i njihovog šefa Milorada Dodika, koja se direktno reflektovala na građane. Adžić je ljutito odgovorio da smo završili i da prekida svaku vrstu saradnje s nama, te da ćemo sada vidjeti šta to znači”.

Potom su iz sportske dvorane nazvali redakciju Micro mreže kako bi ih obavjestili  da neće moći prenositi utakmice koje se u ovom objektu odigravaju i da će im trebati akreditacije.Istog dana su dobili informaciju da se saradnja na realizaciji sportske emisije “Iza linije” obustavlja do daljenjeg.”Možda Adžić ima još kečeva u rukavu putem kojih će vršiti pritisak na Micro mrežu, jer mu ovi potezi nemaju nikakvog smisla.

Sve što je uradio, uradio je na štetu gradiškog sporta, a sumnjamo da može privatizovati objekat koji su građani Gradiške platiti više od 16 miliona KM, pa je sportska dvorana naša koliko i njegova”, poručuju iz Micro mreže i dodaju da se emisija “Iza linije” zajednički realizuje sa RTVG.

Ističu da Micro mreža neće trpiti nikakve pritiske od bilo koga, pogotovo od prvog čovjeka grada na Savi, koji se ponaša kao monarh, misleći da je gospodar života i smrti u gradu.”Ako je gradonačelnik reagovao u afektu, onda nije jasno kako jedna osoba na ovako važnoj funkciji reaguje na ovakav način”, ocenjuju u redakciji ovog portala i dodaju da će nastaviti da rade u interesu javnosti i biti medij na koji niko neće moći da utiče svojim pritiscima ma kakvi oni bili.

Direkt

CATEGORIES
Share This