Govedarica: Opet se prisjećamo rečenice kako nam spasa nema, a propasti nećemo

Govedarica: Opet se prisjećamo rečenice kako nam spasa nema, a propasti nećemo

Danas tražiti srpske propuste i loše procjene iz vremena kada su dominantno srpski internacionalisti klimali glavom, aplaudirali i učestvovali u donošenju mnogih odluka, među kojima je i kosovska autonomija, pa sve do nacionalnog nesnalaženja i neprepoznavanja procesa koji će izazvati rušenje Berlinskog zida, uzaludan je posao i kao takav neće nas odvesti ka rješavanju problema.

Od februara mjeseca 2008. godine, kada su kosovski Albanci proglasili svoju nezavisnost na Kosovu i Metohiji i kada je krenuo talas jednostranog priznanja takve države, koja je potkopala temelje međunarodnom pravu, Srbija nije bila u težoj situaciji nego što je to danas.

Suočena sa činjenicom da se politika dobre volje velikih zapadnih sila prema Srbiji neće promijeniti, danas se na Srbiju vrši pritisak da prihvati ponudu koja je u potpunosti neprihvatljiva. Srbiji se osporava svaki drugi pristup izuzev onaj nametnuti. Hrvatskoj je nekada dozvoljeno da igra na dvije karte, kartu Pavelića i Broza što joj je omogućilo da u Avnojevskoj Jugoslaviji bude nagrađena sa skoro 12 000 kvadratnih kilometara nove teritorije.

Današnjim Njemačko-Francuskim planom, koji podržavaju SAD i EU, Srbija treba da se odrekne skoro 11 000 kvadratnih kilometara teritorije a potom bi po njima sva Srbija trebala kolektivno zapjevati jer se ne bi trebala suočiti sa savremenom demokratskom odmazdom koja u vidu političko-ekonomskih sankcija treba da zaustavi a potom povuče sve investicije koje su zapadnjaci uložili u Srbiju a koje odista nisu male.

Vrlo je vjerovatno da ne postoji niti jedan Srbin iz Republike Srpske koji sve ovo što se danas dešava posmatra ravnodušno i nezainteresovano. Ne preostaje nam ništa drugo već da izrazimo nadu i uvjerenje da će se današnja Srbija izboriti za novi dijalog koji neće narušiti ni mir u regionu niti srpsko dostojanstvo.

Zato podržimo predsjednika Vučića i Vladu Republike Srbije kao i sve ostale koji ulažu napore u ovim veoma ozbiljnim trenucima po srpsku državu i naciju.

Uvjeren sam da će Skupština Srbije donijeti najbolje odluke u interesu cijele nacije.

Vukota Govedarica, FB

CATEGORIES
Share This