GOVEDARICA: Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima, a najbolji primjer toga je ANP

GOVEDARICA: Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima, a najbolji primjer toga je ANP

„Razmišljanje o samostalnosti Republike Srpske koje je postojalo u američkoj administraciji tokom ratnog perioda, na koje se Dodik poziva, dokaz je koliko su Srbi tokom rata imali ozbiljne lobističke krugove i ljude koji su besplatno radili za srpsku stvar, dok je Dodik potrošio desetine miliona KM na lobiranje u SAD-u koje mu je donijelo mjesto na američkoj crnoj listi – istakao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica reagujući na poslednje istupe Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a.

„Tajni američki dokumenti su pokazali da su nakon rata SAD odustale od tog razmišljanja i definisali svoj plan da nakon zaključenja mira nađu aktere među Srbima koji su spremni za ustupke. Tadašnja američka administracija takve ljude našla u liku Biljane Plavšić i Milorada Dodika, „svježeg daha vjetra na Balkanu“ po riječima Olbrajtove a sve uz pomoć njihovog mentora Karlosa Vestendorpa.“ – naglasio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS je pojasnio da je najbolju definiciju današnje Dodikove ucjenjene pozicije objasnio Željko Komšić kada je rekao „neka samo Dodik radi što radi, a neka priča šta hoće“.

​„Kad je Dodik doveden na vlast, on je napravio toliko afera, kriminalizovao institucije i svoje najbliže saradnike pa je na kraju čak i svoju djecu gurnuo u sumnjive rabote. Tako korumpiran, Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima a najbolji primjer toga je ANP“ – istakao je Govedarica.

Govedarica naglašava da u nagodbama za svoj bolji politički položaj i svoju ličnu sudbinu, Dodik spreman da napravi i regionalni politički konflikt na način da Republiku Srpsku uvuče u poziciju u kojoj Srpska sebe treba da zamjeni za Kosovo.

„Njegovi strani mentori navigavaju ga upravo u tu poziciju gledajući da u novoj konstalaciji međunarodnih odnosa ostanemo i bez Kosova i bez Republike Srpske i zato je Dodiku najbolje da ćuti“ – zaključio je Govedarica.

(Informativna služba SDS)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS