General nakon bitke: Dodik podržao Putina

General nakon bitke: Dodik podržao Putina

Nakon što su mediji objavili da je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao sa šefom paravojne grupe „Vagner“ Jevgenijem Prigožinom koji je prihvatio prijedlog da zaustavi kretanje svojih boraca i preduzme korake za deeskalaciju tenzija, a to potvrdio i Prigožin, javio se i Milorad Dodik kao pravi general poslije bitke.

Kada se tenzija završila Dodik je na Tviteru poručio da se u Republici Srpskoj s velikom pažnjom prate dešavanja u vezi s oružanom pobunom grupe Vagner i vjeruje da neće doći do dalje eskalacije.

„Takođe, vjerujemo i da bi zapadne sile mogle da iskoriste ovu situaciju. U ime institucija i naroda Republike Srpske i u lično ime, upućujem iskrenu podršku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u naporima da sačuva mir i unutrašnju stabilnost Rusije i zavede red u vojnim i ostalim snagama“, napisao je Dodik.

Dodik je istakao da vjeruje u mudrost i snagu Putina.

„Vjerujem da će mudrost i snaga predsjednika Putina, kao istinskog lidera, dovesti do smirivanja situacije i da će biti izbjegnute teže posljedice izdaje grupe Vagner“.

(BN) Foto: AFP Arhiva

CATEGORIES
Share This