Francuski general: Amerika i NATO nas uvlače u nuklearni rat protiv Rusije

Francuski general: Amerika i NATO nas uvlače u nuklearni rat protiv Rusije

Odbrana Ukrajine nije vrijedna nuklearnog rata između SAD i Rusije, tako da povodom toga ne treba dovoditi svijet u opasnost, rekao je penzionisani francuski general Žak Gileman u članku na veb stranici Entre La Plume et l’Enclume.

„Situacija bi se ispostavila drugačije da su zapadne zemlje uzele u obzir legitimne zahtjeve Moskve. Sada je došlo vrijeme kada Evropljani treba da napuste ulogu „vazala“ Vašingtona i prestanu da šire mržnju stalnim sankcijama“, rekao je on.

Prema Gilemanu, ova vojna organizacija je dugo bila posvećena ne odbrani, već ofanzivi. „Sada žale za Ukrajinom , a nedavno su aplaudirali bombardovanju Srbije“, piše on.

General takođe vjeruje da je Kijev odgovoran za nepoštovanje sporazuma iz Minska.

Kao Francuz, general je pozvao vlasti svoje zemlje da pokrenu povlačenje iz NATO-a i prestanu da pomažu Sjedinjenim Državama u njihovim ratovima za prevlast.

Podsjećam da su Rusi pobijedili u Drugom svjetskom ratu, jer da nije bilo žrtvovanja ruskog naroda, ne bi bilo iskrcavanja saveznika“, zaključio je on.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedeljak da postoji realna prijetnja od nuklearnog rata, a neke zemlje pokušavaju da ga vještački podstaknu.

On je naglasio da Rusija zauzima principijelan stav o nedopustivosti upotrebe oružja za masovno uništenje i pozvao zapadne zemlje da spriječe slanje trupa u Ukrajinu.

Treba podsjetiti da je Rusija nedavno izvršila uspješno testiranje najopasnije nuklearne rakete u istoriji “Sarmat” koja je u stanju da totalno uništi teritoriju veličine Francuske.

Napadati i ucjenjivati Rusiju koja posjeduje takvo oružje može biti samo djelo nerazumnih ljudi koji ne shvataju kakvu funkciju vrše u političkom životu.

(Alo)

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

On je podsetio da je NATO, na čelu sa Sjedinjenim Državama, prvo obećao da neće širiti alijansu, a zatim je uključio u svoj sastav tamošnje bivše sovjetske republike i rasporedio rakete u blizini ruske granice.

CATEGORIES
Share This