Dušan Janjić: Počinje dramatičan period u političkom životu BiH

Dušan Janjić: Počinje dramatičan period u političkom životu BiH

Član Predsjedništva Milorad Dodik juče je najavio da će se 17. juna sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Politički analitičar iz Dušan Janjić kaže da Dodik pokušava da ponavljanjem kooperativnosti prema zapadu i Americi opstane na vlasti, dok sa druge strane ide kod Putina po zadatke.

„Ići kod Putina u ovo doba je kao biti razapet na krstu. Kao da je Bog u Vašingtonu, a ti treba da ideš kod đavola da moliš. To ne ide jedno sa drugim. Dodik prvo ne predstavlja taj format političara koji bi u normalnim okolnostima zaslužio tu posetu. Verujem i da su Rusi izlobirali i susret u Turskoj“, kaže Janjić za BUKU i ponavlja da odlazak kod Putina je odlazak po zadatak.

„Vidjećete šta će se poslije ovog desiti. Dodik tako razapet neće moći da spoji dve noge. Ruska propagandna kampanja je ušla u fazu mobilizacije. To je trebao biti i dolazak Lavrova u Beograd. Lavrov nije mogao doći, ali će u Rusiju otići Nikola Selaković i Dodik“, tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, što se tiče Dodika ovim počinje jedan dramatičan period u njegovom životu, ali i političkom životu BiH.

„Takođe, građani Republike Srpske, kao i opozicija i vlast će morati da odluče šta žele i gde žele. Bojim se da posle ove posete Rusiji dolazi do zaoštravanja sukoba u BiH i da je to glavni cilj i motiv Putinovog pozivanja Dodika“, kaže Janjić i navodi da ne spada u ljude koji vjeruju u nonsense, a jedan od njih je omiljeni Dodikov stih ‘jači smo od sudbine’.

„Po definiciji niko nije jači od sudbine. Njegova sudbina je opredeljena njegovim ponašanjem i to vam je kao hiljadu puta prana krpa, koja više ne briše ni pod. Njegovo vreme je prošlo i on sad može da služi samo za ovo što će biti oduživanje dugova prema Moskvi“, kaže Janjić.

BUKA

CATEGORIES
Share This