Dodikove političke igrarije oko Košarca

Dodikove političke igrarije oko Košarca

Svjestan negativnih političkih refleksija zbog skandala koji je sa dernek-žurkom napravio ministar spoljne trgovine i ekonomskih BiH odnosa Staša Košarac, Milorad Dodik, umjesto da smijeni svog ministra, smišlja razne političke marifetluke i njima dodatno ismijava građane.

Tako je Dodik danas izjavio da “ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan RS, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi izdajom, onda bi to i učinili.” Ali kako to nije moguće, proizlazi iz ove izjave, onda od razrješenja nema ništa. Pri tome je Dodiku bilo bitno da još jednom skrene pažnju na “izdajnički” karakter politike Mirka Šarovića, kako bi se zaboravilo da je veliki/mali Srbin Košarac iftario po mrskom Teheranu, kako su to SNSD-ovci voljeli da kažu za Sarajevo kada nisu u njemu bili dio vlasti. Dakle, svi mogu biti ministri, ali nikako ne može Mirko Šarović, trebali bi da zaključimo iz izjave “velikog srpskog ujedinitelja”.

U prilog ovim političkim marifetlucima je i danas ponuđena ostavka ministra Košarca. Da ne bude zabune ona nije neopoziva, pa je za očekivati da Dodik ipak iznađe neki važniji razlog da se ona ne prihvati, kao što bi mogao biti “nacionalni interes”, jer se navodno Bakiru ne može vjerovati.

Sve u svemu, Dodik i Košarac ovim potezima dodatno vrijeđaju građane, smatrajući ih maloumnim, a za slične ili manje skandale se svugdje u emancipovanim državama i demokratijama gdje se vodi računa o javnom interesu i mišljenju građana, podnose neopozive ostavke.

Što je previše, previše!

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS