“Dodika interesuju samo finansije, Republika Srpska i srpstvo ga zanimaju kao lanjski snijeg”

“Dodika interesuju samo finansije, Republika Srpska i srpstvo ga zanimaju kao lanjski snijeg”

„Dodika interesuju samo finansije, RS i srpstvo ga zanimaju kao lanjski snijeg. Kad bi Dodik dobio sedam-osam javnih funkcija u FBiH, on bi obožavao Federaciju”, rekao je za FACE televiziju beogradski politički analitičar Željko Avramović.

Beogradski politički analitičar Željko Avramović gostovao je na Face televiziji i ogolio sve do kraja: Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je odradio svoje potpisom za ulazak u NATO, Putin mu više ne vjeruje, neka se Dodik spremi za penziju…

„Dodika interesuju samo finansije, Republika Srpska i srpstvo ga zanimaju kao lanjski snijeg“, rekao je Avranović i naglasio: „Kad bi Dodik dobio sedam-osam javnih funkcija u FBiH, on bi obožavao Federaciju“.

Govoreći o ruskom uticaju na Balkanu, Avramović je rekao da je za Rusiju najvažnija Bugarska, Hrvatska je druga, a Srbija tek na trećem mjestu.Što se tiče Bosne i Hercegovine, Avramović smatra da je tu presudan uticaj EU i Amerike.

„Bosna i Hercegovina je prostor EU i Amerikanaca, Rusi samo mogu pokušati kvariti ovo. Dodik nije ruski igrač, nikad nije bio, Putin mu ne vjeruje“, rekao je Avramović.

Komentarišući odnos Dodika i predsjednika Srbije Aleksandar Vučića, Avramović kaže:

„Dodik je Vučiću omča oko vrata“.

On tvrdi da Dodik nikome ne treba, svoje je odradio potpisom za ulazak u NATO, neka se sprema za penziju“.

„Dodik i Čović u koaliciji s Bakirom blokiraju državu, ne znam šta Izetbegović tu radi, ne razumijem ga?!“; „Na kraju će sve biti dobro, ako nije dobro, onda nije kraj“, samo su neke od Avramovićevih izjava.

Pogledajte video…

(BN)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS