Dodik: Nećemo uopšte dozvoliti ljudima da glasaju 2022.

Dodik: Nećemo uopšte dozvoliti ljudima da glasaju 2022.

Ukoliko ostane ovakav CIK veliko je pitanje kako će se održati izbori 2022. godine. Mi smo ozbiljni u namjeri da ne dozvolimo izbore u opštinama gdje SNSD je većina, imamo 43 načelnika, da na dan izbora ne dozvolimo uopšte da ljudi glasaju, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa srebreničkim načelnikom Mladenom Grujičićem.

Dodik je rekao kako je SNSD u kontinuitetu osporavao legitimitet CIK-a, ali da je pristajao na izbore jer u ovoj stranci nisu htjeli da se uruši kompletan sistem.

“Pitao sam načelnika Srebrenice šta bi mogli popraviti, biće urađen put do Jezera koji dominantno naseljavaju Bošnjaci. SNSD će svakako dati punu podršku razvoju Srebrenice. Oni koji bojkotuju bitno će urušuti međunacionalne odnose. O tome nisu razmišljali, a bio bi red i to će odvojiti ljude u opštini”, ocijenio je lider SNSD-a.

Dodik je pozvao Srebreničane da svi zajedno, ako “im je do normalizacije odnosa”, izađu na izbore.

“Lokalni ljudi, Bošnjaci su previše vezani za Sarajevo koje vodi računa samo o sebi. Bošnjaci ovdje i bilo gdje u Republici Srpskoj se ne mogu požaliti na svoje stanje. Danas oni žive stabilno, mirno, niko ih ne uznemirava. Što se tiče jezika, to je na nivou identiteta. Bosanski jezik ne može biti samo za jedan konstitutivni narod”, zaključio je on.

Dodik je naveo kako Bošnjaci imaju potpunu slobodu – da izađu na izbore ili bojkotuju, ali ako se odluče na bojkot da je to pogrešna odluka.

“Bošnjački lideri su pompezno najavljivali da će doći u Srebrenicu, ja sam se tome radovao da možda se danas nađemo, sjednemo i razgovaramo. Ali su poslali samo neke zamjenike”, kazao je Dodik.

Poručio je i kako je potpuna iluzija nadati se kako će američki predsjednik Joe Biden “nešto završiti ovdje ili bilo gdje u Bosni i Hercegovini”.

N1

CATEGORIES
Share This

COMMENTS