Dodik i družina ostali bez pomfrita, ajvara, banana, ananasa, jagoda…

Dodik i družina ostali bez pomfrita, ajvara, banana, ananasa, jagoda…

– Jedan lot za nabavku hrane i pića koji je raspisao Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske je poništen, a upravo se on odnosio na nabavku pomfrita za Narodnu skupštinu RS, Vladu RS, Palatu Republike, te hotel Rajska dolina na Jahorini.

Podsjetimo, CAPITAL je ranije objavio tekst da je Vlada odlučila da nabavi hranu i piće za pomenute institucije i hotel, vrijedne milion maraka, a između ostalog, naručili su i sedam tona pomfrita.

Nabavka je bila podijeljena na sedam lotova, a najvrijedniji lot od 456.300 KM za nabavku raznih prehrambenih proizvoda je poništen jer nije dostavljena nijedna ponuda u krajnjem roku. Upravo taj lot je sadržao dvije i po tone pomfrita.

Osim pomfrita pomenute institucije i hotel su ostali i bez ajvara, banana, ananasa, pašteta, jagoda, raznih sireva, roštiljskih i drugih kobasica, riže, špageta i drugih prehrambenih proizvoda.

Za sada je dodijeljen ugovor za nabavku mineralne vode  vrijedan 116.859 KM i to preduzeću „Viva company“ iz Banjaluke čiji je jedan od vlasnika „Vitinka“.

Dodijeljen je i ugovor za nabavku kafe težak gotovo 40.0000 maraka preduzeću „Bom impeks“ iz Banjaluke.

Za nabavku voća i povrća za ove institucije i hotel će biti zadužen Miloš Košpić iz Laktaša, a za to će dobiti 115.893 KM.

„Novoteks“ je dobio ugovor za nabavku mlijeka i mliječnih proizvoda vrijedan 58.383 KM, dok će ribu nabavljati „Fratelo“ iz Banjaluke i za taj posao će dobiti 105.255 maraka. Upravo „Fratelo“ će nabaviti i veći dio pomfrita za institucije i hotel.

(Capital) Foto: Faktor.ba

CATEGORIES
Share This