Dodik aminovao blokadu Skupštine grada Banjaluka  Na sastanku člana Predsjedniš

Dodik aminovao blokadu Skupštine grada Banjaluka Na sastanku člana Predsjedniš

Na sastanku člana predsjedništva BiH Milorada Dodika, rukovodstva Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i predstavnika stranaka koalicione većine u Skupštini grada zaključeno je da ta koalicija ostaje pri stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima dok gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u potpunosti ne sprovede odluke gradskog parlamenta.

REPUBLIKA SRPSKA05.12.2021 | 16:42

Dodik aminovao blokadu Skupštine grada Banjaluka

Danas u prijepodnevnim časovima održan je redovni nedjeljni susret uz kafu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka na čelu sa Vladom Đajićem i predstavnicima stranaka koje čine koalicionu većinu u Skupštini grada Banjaluka.

Sastanak je, kako navode iz Gradskog odbora SNSD-a, prošao u srdačnoj atmosferi, a doneseni su sljedeći zaključci.

Prvi, koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini Grada na čelu sa SNSD-om je čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i Grada Banjaluka.

Drugi, da koaliciona većina u Skupštini grada Bnajaluka ostaje pri zajedničkom stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok, kako navode u SNSD-u, aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković u potpunosti ne sprovede odluke koje je donijela Skupština Grada. Prije svega, a to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 КM.

Odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banjaluka, tvrdi SNSD,  nisu faktor koji blokira procese u gradu, upravo suprotno.

– Кao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi Prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj postići vidljiv napredak Banjaluke u svim područjima života i rada u godini ispred nas, navedeno je u saopštenju GO SNSD-a Banjaluka.

(BN)

CATEGORIES
Share This