Digitalizacija po mjeri SNSD

Digitalizacija po mjeri SNSD

Porazna je slika nivoa i kulture ponašanja poslanika u Narodnoj skupštini RS, prije svega vladajućih, što iole pismenijem čovjeku  koji je ostao na ovim prostorima ostavlja gorak ukus i izaziva depresiju u kojoj je teško naći razlog za bilo kakav optimizam.

Možda je najupečatljivije primitivno i bahato dobacivanje mladim poslanicima opozicije u stilu “klošaru”, “narkomanu”, “ti momče” i sl. čiji vokabular je vjerna kopija i imitacija Glavnog primitivca u RS koji je očigledna inspiracijama svim njegovim sljedbenicima. Ili naprasno nadmetanje o uvrijeđenom srpstvu nakon frustrirane diskusije Ramiza Salkića kojoj je upravo to i bio cilj, pa smo imali prilike ćuti cijelu genealogiju porodica i pokoljenja “čiste nacije”. Da ne bi ostalo kakvih dilema.

Neko od poslanika je s pravom primijetio da je izbor nove Vlade RS pratila prilično sumorna i otužna atmosfera, a da ne govorimo o sastavu Vlade u kojoj gotovo da nema svijetle tačke, do premijera koji ovaj narod definitivno smatra retardiranim, ukoliko misli da može da mu plasira onakve gluposti kojima je objašnjavao pojedine poteze iz prethodnog mandata Vlade. Ali, kako je sam potvrdio da ima veliku glavu, da u nju ne može sve stati, jer je toliko uspjeha bilo ove Vlade da ih on nije u stanju ni pobrojati. Ipak će iz ekspozea novog-starog premijera ostati upamćena argumentacija zašto nisu ukinute akcize na gorivo, jer zaboga to bi stvorilo ogromne redove na pumpama zbog navale kupaca iz susjednih zemalja, pa bi naši kupci morali da čekaju u kolonama na jeftino gorivo.

A poseban politički biser je bila rasprava o digitalizaciji kao epohalnom projektu ove Vlade koji bi trebao da nas poveže za modernim načinima komunikacije i vrlim novim informatičkim svijetom, ali avaj… Tako se rasprava o digitalizaciji iz usta jednog od njenih promotera Denisa Šulića svela na zahtjev da se svim poslanicima podjele lap-topovi, kako je to dodatno potvrdila već čuvena Nataša Radulović “da se i mi malo digitalizujemo.”

U svakom slučaju, za mentalno stanje nacije, koja je i onako dovedena na rub održivosti, možda bi bolje bilo preskočiti i ne gledati sve ono što smo juče gledali i slušali na Narodnoj skupštini RS, jer ako ništa – zdravije je. Do sljedeće pobjedničke Vlade! – jer im vjerni glasači toliko vjeruju da će vladati još dugo, dugo godina, pa mladi opozicioni poslanici srećom neće nikada imati priliku da bude s ove strane vlasti.

ISTOK

 

 

 

CATEGORIES
Share This