Delegacija udruženja „KORENI“ posjetila niz institucija u  Vojvodini

Delegacija udruženja „KORENI“ posjetila niz institucija u Vojvodini

U Privrednoj komori Vojvodine održan je sastanak Udruženja „Koreni“ sa čelnicima Privredne komore Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja „Koreni“, Milan Gutić, predsjednik Izvršnog odbora i Želimir Nešković, predsjednik opštinskog odbora Udruženja „Koreni“ Lopare, su razgovarali sa predsjednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem.

Sastanku su prisutvovali i Mladen Petković, sekretar udruženja poljoprivrede, Milan Stojanov, šef kabineta predsjednika, i Kristina Đogo, samostalni saradnik za odnose sa javnošću, a tema je bila sardnja Udruženja „Koreni“ i Privredne komore Vojvodine.

Delegacija Udruženja „Koreni“ je boravila i u Pokrajinskoj vladi gdje su razmijenjena mišljenja sa Duškom Ćutilom, direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu. Ovaj Fond u značajnoj mjeri pomaže u aktivnostima udruženja.

Realizovan je i susret sa Ognjenom Bjelićem, sekretarom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a razgovaralo se o ulaganjima iz dijaspore u ove privredne grane.

Članovi delegacije sastali su se i sa Milanom Novakovićem, načelnikom Južnobačkog upravnog okruga i sa njim dogovorili otvaranje kancelarija referenta za dijasporu u svim lokalnim jednicama pomenutog okruga.

 

(ISTOK)

CATEGORIES
Share This