Čađin “TGT Tehnogas” ulazi u novi posao vrijedan preko 5 miliona KM, pogledajte i gdje?!

Čađin “TGT Tehnogas” ulazi u novi posao vrijedan preko 5 miliona KM, pogledajte i gdje?!

Firma „Tehnogas“ (TGT) iz Laktaša, na čijem čelu je bivši ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, zajedno sa drugim kompanijama želi da gradi hidro blok u bolnici „Mlječanica“.

Naime, Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ je raspisala nabavku za izbor izvođača za izgradnju hidro bloka u vrijednosti od skoro 5,5 miliona maraka sa PDV-om.

Pristigle su dvije ponude, jedna od grupe ponuđača koju predvodi „Šumil“ iz Kozarske Dubice, a u kojoj je i „Tehnogas“, dok drugu grupu ponuđača predvodi preduzeće „Dženad“ iz Gradačca.

Prva grupa ponuđača, koju predvodi „Šumil“, nudi da hidro blok izgradi za 5,4 miliona KM u roku od godinu dana, dok je druga grupa ponuđača spremna da isti posao uradi za 5,3 miliona i sa rokom od svega sedam dana.

„Procijenjena vrijednost ove javne nabavke, prema Planu javnih nabavki, je 4,7 miliona maraka bez PDV-a i u pitanju je otvoreni postupak međunarodnog karaktera. Kriterijum za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda“, kazali su za CAPITAL u „Mlječanici“.

Kako su pojasnili, sama izgradnja i puštanje u funkciju objekta hidro bloka zasniva se na principu „ključ u ruke“.

„Objekat je površine 1.500 kvadrata, a tenderskom dokumentacijom definisana je i isporuka, ugradnja i puštanje u funkciju medicinske opreme (hiperbaričnih komora)“, naglasili su u „Mlječanici“.

Banjčev stranački kolega redovno dobija tendere u „Mlječanici“

Podsjećamo, kako je CAPITAL ranije pisao, firma „Šumil“ u vlasništvu Milana Šuvka dobila je bezbroj tendera u „Mlječanici“, a njegov sin Miloš Šuvak je u Narodnoj partiji Srpske (NPS) koju je osnovao vršilac dužnosti direktora bolnice „Mlječanica“ Darko Banjac.

To preduzeće je ranije dobilo posao izgradnje objekta poluintenzivne njege pomenute bolnice, u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

U januaru ove godine su pobijedili i na tenderu za sanaciju kuhinje, vrijednom skoro 90.000 maraka, a lani u decembru su potpisali ugovore za dodatnu adaptaciju kinezi sale, kao i za izgradnju, sanaciju i adaptaciju laboratorije, vrijedne preko 50.000 maraka.

Šuvak je dobio i tender za dodatnu adaptaciju i sanaciju laboratorije u vrijednosti od oko osam hiljada maraka, ali i tender za dodatnu sanaciju i adaptaciju kuhinje u sklopu „Mlječanice“, kao i ordinacija i ambulanti, vrijedne ukupno oko 30.000 KM.

(Capital FOTO: spamljecanica)

CATEGORIES
Share This