Božović: Svim porodicama sa četvero i više djece isplaćivati sredstva

Božović: Svim porodicama sa četvero i više djece isplaćivati sredstva

Svjedoci smo da odlazeća politička struktura, koja Republiku Srpsku godinama gura u ambis, ispisuje posljednje dane svoje vlasti. Isto tako, svjedočimo i očajničkim potezima ovih struktura kojima se nastoji prikazati društvena odgovornost i briga za stanovnike. Osim činjenice da su zakasnili i da se na poboljšanju socijalnog i ekonomskog statusa stanovnika ne smije, ne može i nije moralno raditi mjesec dana pred održavanje izbora, Vlada Republike Srpske, ministri u Vladi, predsjednica Republike Srpske i sva druga beskorisna svita Izvršnog komiteta SNSD namjerno dezavuiše javnost slavodobitno najavljujući razne vrste pomoći raznim kategorijama stanovnika.

Osim što im se potkrala logička greška, pa tako ne shvatam kako je u Republici Srpskoj, koja navodno živi u blagostanju, nekome potrebna POMOĆ, problemi sa ovom legalnom kupovinom glasačkog tijela mnogo su dublji.

Naime, nakon što je Vlada Republike Srpske pompezno najavila da će porodicama sa četvero i više djece u Republici Srpskoj isplaćivati 750 KM na mjesečnom nivou ova vijest je poput bombe odjeknula u javnosti. Čitanjem odluke o dodjeli navedenih sredstava ovim porodicama, koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske 8. 9. 2022. godine, jasno je da samo mali broj porodica ispunjava tražene uslove, a to je da su djeca maloljetna, tj. da najstarije dijete mora imati ispod 18 godina i da je jedan roditelj nezaposlen. To je izazvalo opravdani revolt porodica sa četvero i više djece koji ne ispunjavaju uslove i koji se smatraju diskriminisanim od strane naše Vlade. Primjera radi, na području opštine Istočna Ilidža imamo 35 porodica sa četvero i više djece, a samo 4 porodice ispunjavaju tražene uslove! Ovim putem tražim od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da po hitnom postupku promjeni ovu nakaradnu Odluku i da se sredstva dodijele svim porodicama sa četvero i više djece.

Dosta je da zbog manipulacija aktuelne vlasti ispaštaju građani Republike Srpske!

ISTOK

CATEGORIES
Share This