Boračke kategorije nisu prepoznate od vlasti u Srpskoj

Boračke kategorije nisu prepoznate od vlasti u Srpskoj

Gradonačelnik Ljubiša Petrović poručio je da je velika žrtva podnijeta za očuvanje i stvaranje Republike Srpske kojoj dugujemo zahvalnost i odanost, kao i vječnu slavu svim poginulim borcima i ratnim vojnim invalidima, jer su za Republiku Srsku davali najvrednije, a to su životi.

 Boračka organizacija Bijeljine proslavila je danas krsnu slavu Sveta tri jerarha, uz poruku da je Republika Srpska vječna tvorevina koju treba čuvati.

Boračka oganizacija Republike Srpske uvijek na prvo mjesto stavlja Srpsku i njen je osnovni zaštitnik, kao i njenih institucija, poručio je danas u Bijeljini predsjednik ove organizacije Radan Ostojić.

„Imajući u vidu zasluge demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, mora se posvetiti ogromna pažnja ovoj populaciji koja mora da bude opšti interes za Republiku Srpsku u smislu da njihov materijalni i statusni položaj odgovara njihovim zaslugama i žrtvi koju su dali za stvaranje Srpske“, rekao je Radan Ostojić, predsjednik BO Republike Srpske

Gradonačelnik LJubiša Petrović poručio je da je velika žrtva podnijeta za očuvanje i stvaranje Republike Srpske kojoj dugujemo zahvalnost i odanost, kao i vječnu slavu svim poginulim borcima i ratnim vojnim invalidima , jer su za Republiku Srsku davali najvrednije, a to su životi.

„Boračke kategorije danas nisu prepoznate od vlasti. Samo složno i putem zajedništva boračke kategorije mogu da ostvare svoja prava. Zajedno moramo da uradimo sve da više nijedan roditelj ne zaplače nad grobom svog djeteta. Današnji patriotizam je da se izbprimo uza bolji status bopračkih organizacija. Oni koji su se borili za Republiku Srpsku sigurno je nisu zamišljali da ona bude ovakva kakva je danas.“

Boračka organizacija Bijeljina danas, osim slave Sveta tri jerarha, obilježava i 14. februar – Dan Boračke organizacije Republike Srpske, Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Prvog srpskog ustanka.

(BN Foto: BN)

CATEGORIES
Share This