Bileća sabrala Srpsku, Srbiju i Crnu Goru – proslavljena krsna slava i Dan opštine Sveti Sava

Bileća sabrala Srpsku, Srbiju i Crnu Goru – proslavljena krsna slava i Dan opštine Sveti Sava

Bilećani danas proslavljaju Svetog Savu, Dan i krsnu slavu opštine i krsnu slavu Hrama Svetog Save. Veliki broj vjernika okupio se jutros ispred Hrama Svetog Save, među kojima su najradosniji bili naši najmlađi sugrađani.

Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju, kojoj su pored Bilećana prisustvovale zvanice iz Srbije, Crne Gore i drugih gradova Republike Srpske.


Nakon liturgije organizovana je svečana litija, a ulice Bileće su pretvorene u jednu prelijepu sliku koja odiše vjerom, ljubavlju i jedinstvom.


Načelnik opštine Bileća je čestitao krsnu slavu i Dan opštine svojim sugrađanima, sveštenstvu, prosvjetnim radnicima i učenicima.


„Danas nas je na ovom svetom mjestu okupio Sveti Sava, da se u slavu Gospoda pomolimo za naš grad, da nam podari sreću napredak i svako dobro, a najviše bratsku slogu i ljubav. Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova i neka to bude na vječnost i na mnogaja ljeta”,rekao je Vujović.

Na Svetosavskoj akademiji dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, koji su uprkos teškoj godini iza nas, uspjeli ostvariti značajne rezultate. Nagrade i priznanja uručio je načelnik opštine Veselin Vujović, koji se ovom prilikom zahvalio nagrađenim i poželio da i u budućem periodu ostvaruju dobre rezultate.


Vujović se posebno zahvalio gostima, koji su danas zajedno sa Bilećanima proslavili ovaj veliki dan i pokazali upravo ono čemu nas je Sveti Sava učio, a među njima su bili Marko Kovačević – načelnik opštine Nikšić, predstavnici opština Aleksinac i Sečanj, Ljubisa Petrović – gradonačelnik Bijeljine, narodni poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović, Ljubiša Krunić, Maksim Skoko, član Predsjednistva SDS-a Vukota Govedarica, i ostali predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života Republike Srpske.

Danas je Bileća zaista objedinila Republiku Srpsku, Srbiju i Crnu Goru. Bilećani su pokazali da žele da grade prijateljstvo sa svim dobronamjernim ljudima.


Nadamo se da će i ubuduće ova mala hercegovačka opština biti prepoznatljiva po ovakvim i sličnim slikama i da će u potpunosti predstavljati postojbinu Svetog Save.

ISTOK

CATEGORIES
Share This