Bevanda blokirao izdvajanje novca za izbore u BiH

Bevanda blokirao izdvajanje novca za izbore u BiH

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ponovo nije dao podršku da se izdvoje sredstva iz akumuliranog viška novca iz prethodnog perioda za pripremu i održavanje izbora u oktobru na što su prethodno pozvale i ambasadori Kvinte.

Odlukom je trebalo izdvojiti 12,6 miliona KM, koliko je potrebno Centralnoj izbornoj komisiji BiH za organizaciju i sprovođenje izbora koji su zakazani za 2. oktobar ove godine, prenela je sarajevska N1 tv.

Bevanda, koji je predstavnik Hrvata u Savjetu ministara, juče se nje pojavio na sastanku sa ambasadorima Kvinte.

Savjet ministara danas je usvojio Okvirni budžet institucija BiH za period 2022 – 2024. godine, koji sadrži srednjoročni okvir budžeta institucija BiH i preliminarni nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu, zajedno sa preliminarnim procjenama rashoda za 2023. i 2024. godinu.

Na ovaj način  stvoreni su uslovi da Ministarstvo finansija i trezora pripremi i Savjetu ministara BiH na utvrđivanje dostavi Nacrt zakona o  Budžetu  institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, radi daljnjeg upućivanja Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje Parlamentarnoj skupštini BiH, koja ga u konačnici i usvaja, saopšteno iz Savjeta ministara.

(BN)

CATEGORIES
Share This