Ante Prkačin u Hrvatskom saboru o liku i djelu Josipa Broza Tita

Ante Prkačin u Hrvatskom saboru o liku i djelu Josipa Broza Tita

Komentarišući inicijativu SDP-a da se glavnom trgu u Zagrebu vrati naziv Josipa Broza Tita, poslanik HDZ-a Ante Prkačin iz Domovinskog pokreta je govorio o njegovom liku i  djelu. U svakom slučaju poučno za Srbe.

On je rekao da o datumu rođenja Josipa Broza Tita u istorijskoj literaturi kola najmanje 16 različitih datuma. “Niko ne zna tačan datum, ali svi znaju da to nije 25. maj, a komunistima datumi i činjenice ništa ne znače”, rekao je Prkačin.

“Tako da Tito pored ovih 16 datuma rođenja, ima 15 datuma učlanjenja u Komunističku partiju Jugoslavije i 20 datuma dolaska na njeno čelo”, tvrdi Prkačin.

“Njegova istinska biografija počinje kada kao 22-godišnjak učestvuje u Prvom svjetskom ratu, i to kao član ponajbolje hrvatske jedinice 42. domobranske “Vražije divizije” u kojoj ratuje na prostoru Srbije”, rekao je Prkačin i dodao da su “Srbi skloni raznim mitomanijama, ali ima dio rata na koji mogu biti ponosni, na Prvi svjetski rat kada su ostvarili briljantne pobjede na Ceru i Kolubari.”

“Međutim, zanimljivo, da u bici sa tom 42. domobranskom nisu dobili ni jednu jedinu borbu, čak su izgubili najjunačkiju srpsku bitku na Mačkovom kamenu. Broz je za tu bitku dobio srebrenu austrijsku medalju za hrabrost. Sa srpske strane je tada ratovao Dragoljub Draža Mihajlović koji je dobio zlatnu srpsku medalju u toj bici”, navodi Prkačin i konstatuje da je “Draža dobro branio Srbe, a da je Broz dobro ubijao Srbe, iako danas 80 posto ludih Srba više vole Broza nego Dražu.”

On je naveo i ostale sporne detalje iz kasnije Brozove biografije. Pogledajte video:

ISTOK

CATEGORIES
Share This