“Ako će nešto pomoći narodu bez obzira ko predloži treba podržati”

“Ako će nešto pomoći narodu bez obzira ko predloži treba podržati”

“Ko god da je predložio ako će to olakšati životni standard građana i Republike Srpske i Federacije BiH trebalo je podržati ukidanje akciza”, replicirala je Jelena Trivić.

Poslanica PDP Jelena Trivić kazala je da se u ovoj zemlji mnogo novca rasipa na sve i svašta…

Ona, je tokom diskusije u NSRS, osvrnula se i na tvrdnju predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, koji je rekao da bi akcize na gorivo bile ukinute da je Republika Srpska samostalna.

“Da predsjendik Vlade kaže da je RS samostalna mi bi ukinuli akcize, a vaša četiri delegata (SNSD) su oborili akcize u Domu naroda BiH i da to eksplotišete da je neko drugi kriv. Ne mogu da shvatim tu bezočnost”, kazala je Trivićeva i dodala da građani plaćaju skuplje gorivo zbog akciza jer je SNSD to spriječio.

Ona je kazala da nema komentar na način kako se pravda SNSD.

Podsjetimo da je akcize SNSD, zajedno sa SDA i HDZ u BiH uveo prije nekoliko godina i da su tada dobili naziv “akcizna koalicija”.

Uslijedila je reakcija poslanika SNSD Srđana Mazalice, koji je rekao da oni nisu htjeli da ukinu akcize jer je to bio prijedlog opozicionih stranaka iz Federacije BiH, SDP-a.

On je rekao da oni vode računa o budžetu Republike Srpske i da mu je, kako je rekao, poznato kako stranke opozicije sarađuju sa opozicijom u Federaciji BiH i da predstavljaju zajendo “neke nove snage”…

“Ko god da je predložio ako će to olakšati životni standard građana i Republike Srpske i Federacije BiH trebalo je podržati ukidanje akciza”, replicirala je Jelena Trivić.

Ona je odbacila insinuacije oko saradnje sa opozicijom u Federacije i kazala da ne želi uopšte da priča o tome.

“Vi pitanje akciza prebacujete na političke teme, pa vi ste u velikoj ljubavi sa SDA. Otkud vama četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH”, kazala je Trivićeva i podsjetila da je SDA četvrtog delegata prepustio SNSD-u.

U Doku naroda Parlamenta BiH ima pet srpskih delegata, četiri su iz SNSD-a zahvaljujući SDA. Ta četiri delegata mogu blokirati svaku odluku koja nije po volji SNSD-a.

Peti delegat dolazi iz SDS-a.

Ona je kazala akcize na gorivo nisu ukinute zbog SNSD-a,

– Ako će nešto pomoći narodu ove zemlje bez obzira ko predloži treba podržati. To ne smije biti politička tema i oko toga nema spora”, kazala je Jelena Tivić.

(BN)

CATEGORIES
Share This