Agencija SRNA najavila da će Tužilaštvo BiH podići optužnicu protiv Dodika

Agencija SRNA najavila da će Tužilaštvo BiH podići optužnicu protiv Dodika

Službenici Ambasade SAD u BiH boravili su nedavno u Tužilaštvu BiH u Sarajevu gdje su razmatrali mogućnosti za podizanje optužnice protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa kupovinom kuće u Beogradu, saznaje Srna iz izvora bliskih američkoj Ambasadi u Sarajevu.

Tom prilikom, prema saznanjima Srne, službenici američke Ambasade tražili su i našli tužioca koji je pristao da obavi taj zadatak.

Isti izvor Srni je potvrdio da su službenici Ambasade SAD tražili po svaku cijenu da se protiv Dodika podigne optužnica bez obzira da li ima dokaza ili ne, ali da je, kako su rekli, moraju osmisliti i podići.

Više puta Tužilaštvo BiH je pokretalo postupak protiv Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, zbog kredita koji je odobren Dodiku za kupovinu kuće u Beogradu.

Tom prilikom uhapšeni su Pavlović i nekoliko službenika ove banke. Međutim utvrđeno je, kako navodi Srna, da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna, a uhapšena lica ubrzo su puštena iz pritvora.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This