Zabranjen saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle

Zabranjen saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle

Zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja, te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u Lici, centralnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a na mjestima pod maglom kolovozi su su vlažni i klizavi.

Saobraćaj srednjeg intenziteta je na većini puteva, a povremeno pojačan na gradskim saobraćajnicama i obilaznicama, pojedinim dionicama auto-puteva, na prilazima turističkim centrima i duž jadranske obale, pojedinim graničnim prelazima i trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog dotoka svježijeg vazduha sa sjeverozapada dnevna će temperatura u većem dijelu Hrvatske biti nešto niža.

Meteorolozi najavljuju da se sutra najviše sunčanih sati očekuje na jugu Dalmacije. Danju će većinom duvati umjeren sjeverozapadni vjetar, pa će more biti malo do umjereno valovito.

Na kopnu će subota većinom biti sunčana, u nedjelju se očekuje porast naoblačenja, ali i temperature. U noći na ponedjeljak kiše će biti u Gorskom kotaru, a početkom radne sedmice, umjeren sjeverac skoro svuda. Mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina.

Na moru će vikend biti većinom sunčan, uz gotovo nepromijenjenu temperaturu. U nedjelju će duvati jugo, s kojim će stizati sve više oblaka, zatim u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak i kiša, uglavnom na sjevernom dijelu, gdje može biti obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Bura neće biti jaka ni dugotrajna, more će i dalje biti toplo.

Meteorolozi najavljuju da bi se, iako će nova sedmica početi nestabilno, već u njenom nastavku moglo ući u treći ovogodišnji toplotni talas, prenose hrvatski mediji.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This