Vozači oprez, poledica na putevima

Vozači oprez, poledica na putevima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH poledica je na većini puteva zbog niske temperature vazduha i mraza, posebno u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima i ugaženog snijega, pa je potrebna opreznija vožnja, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnom pravcima Bistrica – Podgrab i Ukrina – Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići” i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar) zbog radova u tunelu “Ugar”.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka – Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, kao i na dionici Šipovo – entitetska granica (Novo Selo).

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Vardište – entitetska granica Novo Goražde – entitetska granica Ustikolina – Gacko, na dionici entitetska granica Stanić Rijeka – entitetska granica Karuše, te na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka – auto-put – Banjaluka – Sim Impeks.

U FBiH zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This