Vozači, imajte strpljenja: Velika gužva na graničnom prelazu u Velikoj Kladuši

Vozači, imajte strpljenja: Velika gužva na graničnom prelazu u Velikoj Kladuši

Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po mjestimično vlažnim ili mokrim kolovozima, a gužva je jutros zabilježena na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Prolazak vozila na tim dionicama regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška saobraćaj je potpuno obustavljen, a saobraćaj se preusmjerava na putne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši.

Usporeno zbog radova se vozi magistralnim putevima Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča i Šešlije-Johovac, Bijeljina-Ugljevička Obrijež, u tunelu Ugar na putu Crna Rijeka-Ugar, u Trnu kod Banjaluke, Kotor Varoš-Čelinac, te Rudanka-Doboj, gdje se gradi dionica auto-puta Koridora “Pet ce”.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika prema Glavičicama zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelekotrane Ugljevik.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Otežano zbog klizišta vozi se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum gdje je za teretna vozila i dalje na snazi obustava saobraćaja.

Zbog deminerskih radova od osam do 16 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici magistranog puta preko Tjentišta, u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, Vršani-Rača, te na putu Ukrina-Gornja Vijaka gdje su i dalje problem klizišta.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od osam do 15časova.

Na području Banjaluka danas od sedam do 19časova radiće se sanacija kolovoza magistralnom puta na kružnom toku Centrum. Saobraćaj će se odvijati usporeno, te se vozači mole da koriste alternativne pravce.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima na području distrikta, granični prelaz Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i na relaciji Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH radovi se izvode na putnim pravcima Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Noćne obustave su i dalje prisutna zbog radova u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Na području FBiH do ponoći je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Izvor: Srpskainfo

CATEGORIES
Share This