Velika gužva na graničnom prelazu Gradiška: Ko ima drugo rješenje, neka ovamo ne putuje (FOTO)

Velika gužva na graničnom prelazu Gradiška: Ko ima drugo rješenje, neka ovamo ne putuje (FOTO)

Na graničnom prelazu Gradiška večeras su gužve ogromne, a čekanja na izlaz višesatna.

Vozačima koji tokom večeri ili noći planiraju prijeći granicu u Gradiški, bolje je da potraže neko drugo rješenje, Donju Gradinu, Kozarsku Dubicu, eventualno Kostajnicu ili Brod.

Automobili su u nekoliko kolona, na prilazima graničnom prelazu, a vozači nervozni često trube i instistiraju da se granična kontrola ubrza.

Najpreciznija konstatacija stanja večeras u Gardiški, kako reče jedan od naših sagovornika, je ludnica i krkljanac, bez obzira što policija uredno reguliše saobraćaj.

– Putujem iz Teslića. Do Gradiške sam stigao za manje od dva sata, a ovdje čekam isto toliko, a nisam se domogao ni polovine ove nepregledne kolone. Putujem u Austriju, sutra ujutro radim, a prema ovome nisam siguran da ću stići na vrijeme na posao – kazao je za Srpskainfo putnik iz Teslića.

Ostali naši sagovornici u nepreglednoj koloni takođe su veoma nestrpljivi i nervozni. Svako od njih ima svoju teoriju ali zajedničko za sve je ljutnja na države koje uređuju svoje međusobne odnose i regulišu protok ljudi i robe.

– Niti treba gdje putovati niti kući dolaziti, šta drugo reći. Svima nama koji čekamo da se približimo granici, presjeli su novogodišnji praznici. Volio bih samo čuti argumente onih koji se protive liberalizaciji odnosa među balkanskim državama, jer ovako ćemo se svi podaviti u svojim torovima – kazao nam je, ljutito, putnik iz Doboja koji godinama živi u Kranju u Sloveniji.

Srpakainfo

CATEGORIES
Share This