Uništeni usjevi, automobili, porodične kuće u Hrvatskoj (Video, foto)

Uništeni usjevi, automobili, porodične kuće u Hrvatskoj (Video, foto)

Nevrijeme praćeno jakim gradom pogodilo je juče predveče dijelove Hrvatske, a najteže su pogođeni Zagorje i područje Varaždina, prenose hrvatski mediji.

Štete će tek biti procijenjene, ali, kako kažu mještani Zagorja, tamo gdje je padao grad štete na usjevima su totalne, a osim useva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili, javlja Zagorje.com

Nešto poslije 17 sati šire varaždinsko područje pogodilo je snažno nevrijeme praćeno vjetrom i gradom.

Komadi leda mjestimično su bili veličine oraha, a za kratko vrijeme prekrili su travnjake i ulice.

Oštećenih automobila bilo je i u delovima Varaždina, a u Vinici, Sračincu, Trnovcu, Bartolovcu i drugim okolnim mjestima, grad je izazvao štete na voćnjacima i vinogradima, javljaju Varaždinske vijesti.

Mediji su izvijestili i da je u cijelom Međimurju padao grad veličine oraha. Kako prenosi Hina, nevrijeme je izazvalo velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama pri čemu je uništena gotovo polovina hrvatske proizvodnja cvijeća.

Stradalo područje u opštini Veliki Bukovec, gdje je padao grad veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Andjelko Stričak.

 

Na području opštine je smješteno 40 posto hrvatske proizvodnje cvijeća, a nakon nevremena ni jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen. U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli.

Župan Željko Kolar izjavio je Hini da je teško procijeniti štetu, ali je sigurno ogromna – prije svega na krovovima, krovnim prozorima, ogromnom broju automobila, dok je šteta na poljoprivrednim zasadima koje je grad zahvatio uz Sutlu, uz granicu sa Slovenijom totalna, prenosi Blic.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This