Sve više zaraženijih u Srbiji: Zbog virusa korona u devet gradova proglašena vanredna situacija

Sve više zaraženijih u Srbiji: Zbog virusa korona u devet gradova proglašena vanredna situacija

U Srbiji su u posljednja 24 časa testirane 8.102 osobe, a korona virus je potvrđen kod njih 309. Preminulo je 11 oboljelih.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije danas je u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju proglašena vanredna situacija. Prije njih to su učinili i Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Vranje i Ivanjica.

Na prijedlog Štaba za vanredne situacije u Šapcu, sinoć je proglašena vanredna situacija, zbog povećanog broja zaraženih korona virusom. Vanredna situacija uvedena je juče i u Čačku.

I Novi Sad uveo je nove mjere za sprečavanje širenja korona virusa, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da smatra da taj grad još nije na vrhuncu epidemije i da će se on desiti u narednom periodu.

– Pretpostavljam da će naredni dani veoma izazovni za Novi Sad, mislim da sada nismo u piku, da će se on desiti u narednom periodu – rekao je Vučićević, odgovarajući na pitanje novinara da li je Novi Sad sada u piku epidemije korona virusa.

Nova studija američkih naučnika pokazala je da virus Sars-CoV-2 najčešće prodire u organizam kroz sluzokožu nosa, a ne ždrijela, kako se do sada pretpostavljalo.

Kada pogledate mapu Srbije, Tutin je na mjestu koje, poredivši sa tijelom čovjeka, zauzima sljepo crjevo. Tako se, kažu građani ove opštine, i osjećaju prethodnih nedjelja.

U Beorgadu je juče proglašena vanredna situacija. Da će se to desiti, najavio je gradonačelenik Beograda Zoran Radojičić, a zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

Blic

CATEGORIES
Share This

COMMENTS