Slovenija: Eksplodirala hemijska fabrika, više od 20 osoba povrijeđeno (FOTO)

Slovenija: Eksplodirala hemijska fabrika, više od 20 osoba povrijeđeno (FOTO)

Dvije osobe su zbog težih povreda prevezene u Univerzitetski medicinski centar Ljubljana, koji je, kako javljaju slovenački mediji, aktivirao plan za masovne nesreće.

Još nije poznato koja materija gori, ali policija poziva stanovništvo da zatvore prozore i da ne prilaze licu mjesta.Eksplozije se desila  jutros oko 8.30 časova

Komandant Vatrogasne jedinice Kočevje Leon Behin objavio je nove informacije u kojim navodi da su dvije osobe nestale.

– Sve jedinice su aktivirane. Požar je ograničen, imamo ga pod kontrolom. Međutim, dvije osobe se i dalje vode kao nestale. Nema štete za okoliš, zbog dima svima savjetujemo da ostanu u zatvorenom prostoru – rekao je Behin.

Interventne službe trenutno sprovode prve hitne mjere na licu mjesta, pa je zatvoren i magistralni put kroz Kočevje.

– Aktivirane su vatrogasne jedinice, jedinice ELME (ekološka laboratorija sa mobilnom jedinicom), jedinica RKBO (radiološka, hemijska i biološka odbrana), aktivirana su dva helikoptera, u pripravnosti ili na putu je jedinica za specijalne operacije, odnosno Vojska Slovenije – rekla je predstavnica Uprave za zaštitu i spasavanje Slovenije Neja Pavlica.

Iz opštine Kočevje stanovništvu je savjetovano da se povuče u stanove, da zatvori prozore i da sačeka dalja uputstva i informacije.

– Ekipe su na terenu, i vatrogasne i medicinske ekipe. Sve funkcioniše po protokolu. Sve što je u našoj moći je u toku – rekao je predsjednik opštine Kočevje Vladimir Prebilič

On je dodao da će na terenu biti i ekipe koje će izvršiti mjerenja.

– Radi prevencije ljudi treba da ostanu u zatvorenom prostoru – rekao je on i dodao da ne bi trebalo da se šetaju u blizini mjesta nesreće, jer bi to moglo da ometa radnike na terenu.

Srna/Oslobođenje

CATEGORIES
Share This