Saobraćaj se odvija bez zastoja, oprez zbog vrućine

Saobraćaj se odvija bez zastoja, oprez zbog vrućine

Na dionicama magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i Han Pijesak dva-Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Rača-Vršani zbog vozila koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka jedan zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, Ulica Kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, a izmjenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Lamovita-Ivanjska.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog put Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog sanacije klizišta. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog aktivnog klizišta na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu saobraćaj se odvija usporeno, a u toku je sanacija klizišta na dijelu magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, kao i na dijelu magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

U FBiH zbog radova na dionici Bihać-Kamenica saobraćaj se obustavlja od 7.00 do 17.00 časova, a alternativni pravac je Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na auto-putu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži na putu Stup-Blažuj saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraćaj odvija preko mosta, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za večeras je planirano redovno održavanje tunela Karaula na putu Maglaj- Žepče zbog čega će se od 23.00 do 5.00 časova ujutro kroz tunel saobraćaj odvijati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Srna

CATEGORIES
Share This