Saobraćaj otežan u planinskim predjelima

Saobraćaj otežan u planinskim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća otežano, posebno u planinskim predjelima gdje ima ugaženog snijega, a izdvajaju se putni pravci Kneževo-Ugar, Mrkonjić Grad – Mlinište, Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Sarajevo-Foča preko prevoja Rogoj i Vlasenica – Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog – Klanci preko prevoja Morine.

U nižim predjelima saobraća se mjestimično po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog niske temperature moguć je nailazak na poledicu, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na području Federacije BiH zbog radova u tunelu “Crnaja” na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim satima od 23.30 do 4.30 saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu “Skela”, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima, od 22 do šest časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Jablanica-Mostar, Blažuj-Gromiljak, Doboj-Gračanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

AMS

CATEGORIES
Share This