Pucnjava u proizvodnom pogonu, policija pucala na napadača (23) dok je pokušavao da pobjegne

Pucnjava u proizvodnom pogonu, policija pucala na napadača (23) dok je pokušavao da pobjegne

Najmanje tri osobe su ubijene, a jedna je teško ranjena kada je naoružani napadač otvorio vatru na svoje kolege u proizvodnom pogonu u sjevernom Merilendu u SAD.

Napadač star 23 godine, kojeg policija nije identifikovala, ranjen je kasnije u razmjeni vatre sa snagama reda dok je pokušavao da pobjegne automobilom, rekao je šerif okruga Vašington Daglas Mulendor na konferenciji za novinare.

Osumnjičeni je prebačen u lokalnu bolnicu zbog zadobijenih prostrijelnih rana u posljednjoj u nizu masovnih pucnjava koje su pogodile SAD.

Mulendor je odbio da iznese okolnosti ili moguće motive napada, ali je rekao da su napadač i sve njegove žrtve zaposleni kompanije “Kolambija mašin” u Smitsburgu, u sjevernom Merilendu, u blizini državne granice Pensilvanije.

On je rekao da je napadač koristio poluautomatski pištolj.

Kompanija isporučuje opremu za proizvodnju betona kupcima u preko 100 zemalja.

Kancelarije Federalnog istražnog biroa (FBI) u Baltimoru i američkog Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv saopštile su da su uputile agente na lice mjesta.

Krajem prošlog mjeseca, mladić (18) je otvorio vatru u osnovnoj školi u mjestu Juvaldi u Teksasu, ubivši 19 učenika i dvoje nastavnika.

Ubistva u Juvaldiju i masovna pucnjava u prodavnici u Bafalu u Njujorku u kojoj je poginulo 10 ljudi, podstakli su nove napore u američkom Kongresu u cilju donošenja strožih saveznih zakona o kontroli oružja.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This