Povrijeđenu bebu hitno prevezli helikopterom u Beograd

Povrijeđenu bebu hitno prevezli helikopterom u Beograd

Povrijeđenu bebu od 4,5 mjeseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banjaluke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Beba, koja je u saobraćajnoj nezgodi zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obe butne kosti, prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banjaluku obavljen je u prijepodnevnim časovima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana juče.

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC Republike Srpske donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

– Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport – navodi se u saopštenju.

Iz Helikopterskog saveza Republike Srpske istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Katera

CATEGORIES
Share This