Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a zbog niske temperature u višim predjelima moguća je i poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Moguć je odron zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar zbog sanacije i farbanja tunela Ugar, Ivanjska-Šargovac, u Trnu na silasku sa nadvožnjaka, Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj 1, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola, Srbac-Gornja Vijaka1-Gornja Vijaka 2-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.

Od 8.00 do 15.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, zbog deminiranja, na dionici Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom na putevima Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret će se kretati na putevima Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Srna

CATEGORIES
Share This