Policija u Brčkom oduzima automobile nesavjesnim vozačima

Policija u Brčkom oduzima automobile nesavjesnim vozačima

Policija Brčko distrikta kontinuirano represivno djeluje prema osobama koje ne plaćaju novčane kazne za počinjene prekršaje u saobraćaju, a od februara do danas oduzeli su četiri automobila.

Ukupne neplaćene kazne iznosile su 24.839 KM.

Dvadesetsedmogodišnji S.A. iz Maoče, koji je nastanjen u Prutačama, posljednji se našao na meti policije Brčko distrikta koja mu je juče oduzela automobil zbog neplaćenih kazni u iznosu većem od 8.000 maraka.

Kako su naveli iz policije, nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole saobraćaja na putevima u Brčko distriktu, policijski službenici juče su prilikom kontrole iz saobraćaja isključili S.A., koji je upravljao automobilom ”golf dva”.

– Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je da je spomenuti višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 8.370 KM. Navedenom je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem spomenutih prekršaja, vozilo privremeno oduzeto i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH – naveli su iz policije.

Osim oduzimanja automobila, protiv S.A. Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Inače, S.A. je četvrti u nizu Brčaka kojima je u proteklom periodu policija oduzela automobil zbog neplaćenih prekršaja koji su se zbirno popeli na iznos od 24.839 KM.

Podsjećamo, 16. feburara, policija je oduzela automobil 31-godišnjem I.Z. zbog teških prekršaja koje je počinio u saobraćaju. Riječ je o osobi kojoj je policija drugi put oduzela vozilo, a shodno kaznenoj evidenciji, dužan je više od 9.000 KM, prenosi Klix.

Nedugo nakon toga, tačnije 14. i 15. marta, automobilu su oduzeti i 75-godišnjem Š.M. i 32-godišnjem J.M. koji su dužni 3.179, odnosno 4.290 KM za neplaćene kazne.

Njihovi automobili su privremeno deponovani u depozit Policije Brčko distrikta BiH, iz koje su upozorili sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u distriktu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This