Pojedine dionice i dalje neprohodne zbog izlijevanja vode na kolovoz

Pojedine dionice i dalje neprohodne zbog izlijevanja vode na kolovoz

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje se ne saobraća putnim pravcima Podgrab-Jahorina u mjestu Lisovići, na izlazu iz Maglaja prema Zavidovićima i Visoko-Ilijaš u Čekrekčijama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se jutros odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povećane količine vode na kolovozu i na učestale odrone.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse iznad tri i po tone. Ta vozila su presumjerena na put preko Romanije.

Odroni otežavaju saobraćaj na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum prema Šćepan Polju.

Dionica magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog radova je zatvorena za saobraćaj, alternativni pravac za putnička vozila je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom (Jasenovac), Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, Mostar-Nevesinje, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Stambolčić (Pale-Podgrab) i Ugar (Crna Rijeka)-entitetska granica.

Izmijenjen je režim vožnje na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “pet ce”.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče /Želeće/, Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This