Pao snijeg u BiH: Otkazani letovi, nestalo struje i vode, neprohodni putevi…

Pao snijeg u BiH: Otkazani letovi, nestalo struje i vode, neprohodni putevi…

Međunarodni aerodrom u Sarajevu od jutros ima problem sa slijetanjem aviona zbog snijega i slabe vidljivosti u prilazu, te su zbog toga dva leta otkazana.

PR Međunarodnog aerodroma Sarajevo Belma Čureković za Klix.ba kaže da su letovi iz Istanbula i Ciriha otkazani zbog slabe vidljivosti u prilazu.
U većini dijelova Republike Srpske pada snijeg, saobraćaj se odvija otežano, a u Kozarskoj Dubici, Prijedoru i Novom Gradu problemi na elektromrežama.
Zbog kvarova na dalekovodima usljed sniježnih padavina koje su noćas zahvatile područje Prijedora, veći broj sela je ostao bez električne energije.
Bez struje su dijelovi sela Gomjenica,  Ćela, Saničana, Rakelića, Busnova, Jugovaca, Cikota, Volara i Čarakova.
Stanovnici Ljubije kod Prijedora pišu nam da nemaju struje, vode, a u prekidu je i mobilni signal.
Iz prijedorske radne jedinice preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka, poručuju da su ekipe na terenu i da otklanjaju kvarove.
Navode da bi kvarovi trebalo da budu otklonjeni do 13 časova i očekuju da bi svi trebalo da imaju struju najkasnije do 14 časova.
Slična situacija je i u selima na području opštine Novi Grad.
Kompletna opština Kozarska Dubica trenutno je bez pitke vode, a električne energije nema na području Dubičke ravni.
Zbog velike količine snijega, neprohodni su putevi i na području opštine Krupa na Uni. Od dva časa jutros nema električne energije.
Crveni meteoalarm objavljen je za područje Trebinja, gdje se očekuju udari vjetra do 70 kilometara na čas, obilne padavine, lokalno i do 90 litara po metru kvadratnom, te grmljavina.

Saobraćaj se zbog snijega odvija otežano i usporeno na većini puteva u Srpskoj i BiH.

(BN) Foto: BN/Klix.ba
CATEGORIES
Share This