Osumnjičena da je oštetila APIF za 260.000 maraka

Osumnjičena da je oštetila APIF za 260.000 maraka

Protiv direktorke Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Jelene Ćetković podnesen je izvještaj banjalučkom tužilaštvu zbog sumnje da je pomenutu agenciju oštetila za skoro 260.000 maraka, saznaje Srpskainfo

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći incijale, da se Ćetkovićeva tereti da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Ćetkovićeva se sumnjiči da, kao direktor republičke agencije, nije postupilo po Statutu agencije, odnosno nije sprovodilo zakonitost u radu agencije.

– Takođe, J.Ć. se sumnjiči da je postupalo suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, te je na taj način kao odgovorna osoba agencije neizvršenjem svoje dužnosti pribavila sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698 maraka – pojasnila je Mučibabićeva.

Takođe, Radmila Stojnić, predsjednik Upravnog odbora APIF, sumnjiči se da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Stojnićeva se sumnjiči da je mimo odluke Upravnog odbora agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktoricu Jelenu Ćetković, a za šta nije imala ovlašćenje, te je na taj način nesavjesno postupila u obavljanju službe i pribavila korist drugom.

Inače, sva pravna lica imaju obavezu da dostavljaju finansijski izvještaj Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge, a agencija je nadležna i za registraciju firmi.

rtvbn.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS