Napad na SDA u Zenici – Čekićem polupali kombi

Napad na SDA u Zenici – Čekićem polupali kombi

Pripadnici zeničke SDA večeras su napadnuti na predizbornom skupu u Lašvi, a kako prenose mediji, mještani su im čekićem polupali kombi, a povrijeđena je jedna osoba.

Policijsku službenici oduzeli su i vatreno oružje, pričinjena je i veća materijalna šteta na vozilu kojim su došli SDA članovi na predizborni skup.

“Sukob je bio između pristalice SDA koji je dočekao SDA na skupu u Lašvi i jednog stanovnika Lašve. Nakon verbalnog, uslijedio je i fizički napad, navodno je najveću dramu napravila vijećnica u gradskom vijeću Zenice, Emina Tufekčić (SDA) koja je bježala i tražila da se navedeno zabilježi i objavi.”, izjavio je svjedok događaja za portal Crna-Hronika.

Očevidac događaja u Lašvi je rekao još i to kako su pojedini kandidati SDA bježali obližnjim livadama, a što je večeras na skupu izjavio i gradonačelnik Fuad Kasumović.

– Neće ih ljudi više. Prepelica (Emina Tufekčić, op.a.) bježala livadama – rekao je o ovom incidentu između ostalog Kasumović.

Zanimljivo u MUP-u ZDK nemaju informacija o ovom incidentu, iako očevidac ovog događaja tvrdi da je na licu mjesta intervenisala zenička policija piše 072info.

(Agencije)

CATEGORIES
Share This