Međunarodna akcija policije kod Zvornika

Međunarodna akcija policije kod Zvornika

U toku realizacija međunarodne operative akcije kodnog naziva”Best”.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su u okviru međunarodne operativne akcije „Best“, započeli pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250.

Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. „Krijumčarenje ljudi“ istog zakona.

Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organiziovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata preko državne granice iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Više informacija o rezultatima operativne akcije biće poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS