Kolovozi mokri, a vidljivost je smanjena zbog magle

Kolovozi mokri, a vidljivost je smanjena zbog magle

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mokri i klizavi, a u kotlinama i duž riječnih tokova smanjena je vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse teže od 3,5 tone koji se preusmjeravaju preko Romanije.

Zbog izlivanja vode na kolovoz u prekidu je saobraćaja na dionici regionalnog puta Podgrab–Jahorina u mjestu Lisovići.

Do 18. novembra na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog rekonstrukcije kolovoza, a alternativni pravac za automobile je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Bakračuša-Nevesinje zbog sanacije kolovoza, kao i na magistralnom pravcu Rudanka-Doboj jedan radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka uključujući most do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH i Hrvatske /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara, te dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, gdje je u toku izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice, kao i na dionici Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Zbog radova u tunelu “Ugar”, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, u vremenu od 7.00 do 17.00 časova.

Usporen je saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova na magistralnom pravcu Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, zbog sanacije.

Polučasovna obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na snazi je na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Šćepan Polje zbog bušačko-minerskih radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici magistralnog puta na lokalitetu Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac Ravnogorska ulica, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Zbog deminiranja, polučasovne obustave saobraćaja na snazi su i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova, kao i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica-Podgrab jedan izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ zbog rehabilitacije kolovoza, te na pravcima Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci i Tedin Han-entitetska granica /Križ/.

Povremena obustava saobraćaja na snazi je na dionici Jezero-Šipovo od 7.00-17.00 časova.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, a na putu Ukrina-Gornja Vijaka u funkciji je jedna kolovozna traka

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se još danas pravcu entitetska granica Caparde-Bratunac i na granični prelaz Brod-entitetska granica Karuše-entitetska granica Kula-rudnik Miljevina, na dionici entitetska granica Capardegranični prelaz Karakaj do 20. novembra i dionici entitetska granica Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka Branka Popovića bb od 11. do 18. novembra.

U Federaciji BiH usporen je saobraćaj pravcima: Konjic-Jablanica tunel Crnaja, Donji Vakuf-Jajce Skela, Nemila-Žepče Želeće, Doboj-Gračanica u Klokotnici, Grude-LJubuški na izlazu iz Gruda i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Automobili tokom dana iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

SI

CATEGORIES
Share This