Jutros mokri i klizavi kolovozi: Vozači su upozoreni na jak vjetar u zapadnim krajevima

Jutros mokri i klizavi kolovozi: Vozači su upozoreni na jak vjetar u zapadnim krajevima

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FbiH) jutros se vozi po pretežno mokrim kolovozima, a vozači su upozoreni na jak vjetar na magistralnim putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka Glamoč-Mliništa i Livno-Kamensko, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko prevoja Borova Glava, vozači su upozoreni na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak, na lokalnim putevima je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Radovi se izvode na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini (Foča) -Hum (Šćepan Polje), Čelinac-Kotor Varoš, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka–Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum – Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Zbog oštećenja mosta na lokalnom putu u Gornjim Orlovcima na području grada Prijedora obustavljen je saobraćaj do kraja godine.

Deminerski radovi izvode se na putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, područje grada Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća, Živinice-Stupari I na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug i na putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This